Spelregler

Så här spelar du Sanning eller konsekvens 🤔

Sanning eller konsekvens (eller: Sanning eller konka) är det klassiska sällskapsspelet som hjälper alla på festen eller övernattningen att lära känna varandra bättre. Bered dig på en oförglömlig kväll full av pinsamma frågor och roliga utmaningar!

Spelet måste spelas med minst två deltagare. Ju större gruppen är, desto roligare kommer ni att ha! Bestäm tillsammans vem som ska börja. Deltagaren som börjar måste välja mellan: "Sanning eller konsekvens?" Han eller hon får därefter en fråga eller en uppgift som resten av gruppen eller deltagaren intill kan hitta på.

Efter att deltagaren besvarat frågan eller utfört uppgiften frågar han eller hon nästa deltagare: "Sanning eller konsekvens?" Ni kan själva välja i vilken ordning ni ska spela: går ni runt i en cirkel i tur och ordning, eller ska deltagaren som precis har spelat välja nästa deltagare?

Behöver du inspiration? Du hittar de roligaste Truth or Dare-frågorna online på den här webbplatsen. Vi har samlat hundratals roliga frågor och uppgifter som du kan använda!

Sanning

Om en deltagare väljer "Sanning" måste han eller hon svara ärligt på en pinsam eller personlig fråga. Den föregående deltagaren eller hela gruppen kan hitta på frågan. Du hittar exempel på engelska frågor nedan. De bästa svenska frågorna hittar du i vår gratisapp Truth or Dare för mobiler.

Which body part of yours are you most proud of?
Say 1 truth and 1 dare you wouldn't do
Spill the last secret someone told you...
What celebrity would you go gay for?
Have you ever been hypnotized?
What is the craziest thing you've done while drunk?
Hot or not: Belly button piercings?

Konsekvens

Om en deltagare väljer "Konsekvens" måste han eller hon utföra en uppgift. Vad de ska göra kan bestämmas av den föregående deltagaren eller hela gruppen. Exempel på engelska uppgifter hittar du nedan. Roliga svenska uppgifter hittar du i vår appen Sanning eller konsekvens för mobiler.

You're lucky! You've earned a one-minute massage from the person you tag!
Burp your own name
Write your best friends name backwards
Kiss the person closest to you
Smell everyones feet and rank their smelliness!
French kiss a person's bellybutton
Do 50 jumping jacks

Dina egna spelregler

För varje spelomgång kan du hitta på egna regler för att sätta gränserna för spelet. Skriv ned dessa regler. Som en generell regel: Om du inte känner dig bekväm med en fråga eller uppgift, be om en ny. Det är inget att skämmas över!

Bestäm vilken typ av frågor och uppgifter som är förbjudna innan spelet börjar. Till exempel om alkohol-, drog- eller sexrelaterade frågor eller utmaningar är tillåtna. På så sätt avgör du om det är tillåtet att neka att dricka en shot eller ta av ett klädesplagg. Det är också praktiskt att komma överens om var uppgifterna ska utföras.

Du hittar över 1000 pinsamma frågor och roliga uppgifter i vår gratisapp för iOS och Android. Ta en titt! ❤️

 

Kommentarer

Hämta den officiella appen

Hämta den kostnadsfria appen Sanning eller konsekvens för iOS och Android. Upptäck över 1000 frågor och utmaningar!